Дослідники



          Група дослідників


Ми визначаємо традиції харчування людей в різних країнах.
                У китайській кухні є страви, приготовані з м'яса змій, кішок, молодого бамбука, ластівчиних гнізд, плавників акули, але страви з цих продуктів не є повсякденними.

Основні продукти
харчування, з яких готують страви: рис, соя, свинина, яловичина, птиця (переважно качки і кури), свіжі та консервовані овочі та гриби, горох, боби, яйця, пшеничне борошно та макаронні вироби.

Характерна особливість кухні Італії - використання макаронних виробів: спагеті - макарони, тагліателле - різновид локшини, гноци - невеликі галушки. Макарони готують у відварному, смаженому і запеченому вигляді. Макарони, не ламаючи на дрібні частини, відварюють, промивають в гарячій воді і подають з маслом, сиром і томатним пюре з різними м'ясними, рибними та овочевими продуктами, грибами і гострими соусами, підсмажують і подають з гострими м'ясними соусами і овочами або готують з них запіканки з м'ясом, шинкою, рибою і овочами.


Іспанська і португальська кухні мають багато спільного, як за асортиментом продуктів, так і за технологією їх приготування. Кухні цих країн порівняно гострі та ароматичні; при виготовленні більшості страв використовують перець, часник, цибуля, томат, оцет, корицю, мускатний горіх, кмин, гостру і ароматичну зелень, сири.
Національні гарячі напої - кава, чай.

Індійська кухня дуже різноманітна і складається з кухонь різних народностей, що населяють країну. Наявність у країні різних релігій і багатьох релігійних заборон на вживання тих або інших продуктів також відбилося на своєрідності харчування населення різних районів Індії. Так, індуси не їдять яловичину, а мусульмани дуже люблять страви з баранини і козлятини і не їдять свинину. Більшість індусів є вегетаріанцями і не їдять м'яса, віддаючи перевагу стравам, приготовленим з рису, бобових овочів, молока, молочних продуктів та яєць. Порівняно велике місце займає риба, особливо у жителів прибережних районів. У цілому харчування індійців носить переважно вегетаріанський характер.

Грецька кухня багато чого успадкувала від турецької кухні, наприклад кебаб, кава по-турецьки, а також східні солодощі: зацукровані горіхи та фрукти, лукум і халву; в порівняно великих дозах вживають червоний і чорний перець та інші спеції, прянощі і приправи для приготування багатьох страв .

Національним блюдом є квасоля або боби, тушковані з цибулею і томатом у глиняних горщиках.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий