Група дослідників
Ми визначаємо традиції харчування людей
в різних країнах.
У китайській кухні є
страви, приготовані з м'яса змій, кішок, молодого бамбука, ластівчиних гнізд,
плавників акули, але страви з цих продуктів не є повсякденними.
Основні продукти харчування, з яких готують страви: рис, соя, свинина, яловичина, птиця (переважно качки і кури), свіжі та консервовані овочі та гриби, горох, боби, яйця, пшеничне борошно та макаронні вироби.
Основні продукти харчування, з яких готують страви: рис, соя, свинина, яловичина, птиця (переважно качки і кури), свіжі та консервовані овочі та гриби, горох, боби, яйця, пшеничне борошно та макаронні вироби.
Характерна особливість кухні Італії -
використання макаронних виробів: спагеті - макарони, тагліателле - різновид
локшини, гноци - невеликі галушки. Макарони готують у відварному, смаженому і запеченому вигляді. Макарони, не ламаючи на дрібні частини, відварюють, промивають в гарячій воді і
подають з маслом, сиром і томатним пюре з різними м'ясними, рибними та
овочевими продуктами, грибами і гострими соусами, підсмажують і подають з
гострими м'ясними соусами і овочами або готують з них запіканки з м'ясом,
шинкою, рибою і овочами.
Іспанська і португальська кухні мають багато спільного, як
за асортиментом продуктів, так і за технологією їх приготування. Кухні цих
країн порівняно гострі та ароматичні; при виготовленні більшості страв
використовують перець, часник, цибуля, томат, оцет, корицю, мускатний горіх,
кмин, гостру і ароматичну зелень, сири.
Національні гарячі напої - кава, чай.
Національні гарячі напої - кава, чай.
Індійська кухня дуже
різноманітна і складається з кухонь різних народностей, що населяють країну.
Наявність у країні різних релігій і багатьох
релігійних заборон на вживання тих або інших продуктів також відбилося на своєрідності
харчування населення різних районів Індії. Так, індуси не їдять яловичину, а
мусульмани дуже люблять страви з баранини і козлятини і не їдять свинину.
Більшість індусів є вегетаріанцями і не їдять м'яса, віддаючи перевагу стравам,
приготовленим з рису, бобових овочів, молока, молочних продуктів та яєць.
Порівняно велике місце займає риба,
особливо у жителів прибережних районів. У цілому харчування індійців носить
переважно вегетаріанський характер.
Грецька
кухня багато
чого успадкувала від турецької кухні, наприклад кебаб, кава
по-турецьки, а також східні солодощі: зацукровані горіхи та фрукти, лукум і
халву; в порівняно великих дозах вживають червоний і чорний перець та інші
спеції, прянощі і приправи для приготування багатьох страв .
Національним блюдом є квасоля або боби, тушковані з цибулею і томатом у глиняних горщиках.
Національним блюдом є квасоля або боби, тушковані з цибулею і томатом у глиняних горщиках.
Комментариев нет:
Отправить комментарий